Rijst met Kip en Paprika in Sojasaus

Rijst met Kip en Paprika in Sojasaus

Rijst met Kip en Paprika in Sojasaus

Ingrediënten: rijst, 1 ei, 2 eetlepels maïzena, Chinese vijfkruidenpoeder, zout, 1 kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 3 bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1/2 eetlepel chilisaus,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Klop 1 ei met 2 eetlepels maïzena, een beetje Chinese vijfkruidenpoeder en zoet. Meng door het eimengsel 1 in blokjes gesneden kipfilet.

Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg de kipblokjes met het eimengsel toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg vervolgens 1 in reepjes gesneden paprika toe en bak even mee.

Voeg daarna 3 in ringen gesneden bosuien, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn en 1/2 eetlepel chilisaus toe. Warm het geheel goed door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(388 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top