Zuurkoolschotel met Kaassaus

Zuurkoolschotel met Kaassaus
Ingrediƫnten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 500 gram zuurkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram geraspte kaas, aardappelpuree,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek in een hete koekenpan knapperig. Schep de ontbijtspek uit de pan als het knapperig is. Stoof in het achtergebleven vet 500 gram zuurkool ongeveer 10 minuten. Schep op het laatst de helft van de knapperige dobbelsteentjes ontbijtspek erdoor. Smelt ondertussen voor de kaassaus 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 300 ml melk toe en als de saus de gewenste dikte heeft dan haal je de pan van het vuur. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er 75 gram kaas door en laat de kaas smelten. Doe in een ovenschaal een laagje aardappelpuree, vervolgens een laag zuurkool en dan de kaassaus. Strooi de andere helft van de dobbelsteentjes ontbijtspek erover. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een rookworst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste artikelen

    Moved Permanently

    The document has moved here.


    Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at brutsellog.net Port 80

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaatWeekdeals (468x60)