Zuurkoolschotel met Kaassaus

Zuurkoolschotel met Kaassaus

Zuurkoolschotel met Kaassaus

Ingrediënten: 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 500 gram zuurkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram geraspte kaas, aardappelpuree,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek in een hete koekenpan knapperig. Schep de ontbijtspek uit de pan als het knapperig is. Stoof in het achtergebleven vet 500 gram zuurkool ongeveer 10 minuten. Schep op het laatst de helft van de knapperige dobbelsteentjes ontbijtspek erdoor. Smelt ondertussen voor de kaassaus 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 300 ml melk toe en als de saus de gewenste dikte heeft dan haal je de pan van het vuur. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er 75 gram kaas door en laat de kaas smelten. Doe in een ovenschaal een laagje aardappelpuree, vervolgens een laag zuurkool en dan de kaassaus. Strooi de andere helft van de dobbelsteentjes ontbijtspek erover. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een rookworst. Eet smakelijk!

0
(192 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top