Kipfilet met Champignons en Biersaus

Kip

Kipfilet met Champignons en Biersaus

Kipfilet met Champignons en Biersaus

Ingrediënten: 1 sjalotje, 1 flesje bruin bier, 150 ml kippenbouillon, 1 eetlepel appelstroop, 2 kipfilets, zout, peper, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram champignons, 20 zilveruitjes,

Aantal personen: 2

Bak in wat boter 1 gesnipperd sjalotje tot het zacht is. Giet er 1 flesje bruin bier bij en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 150 ml kippenbouillon en 1 eetlepel appelstroop toe en laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin. Haal de kipfilets uit de pan. Bak in de achtergebleven boter 150 gram ontbijtspek bijna knapperig. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 20 in helften gesneden zilveruitjes toe. Bak de champignons tot het zacht is. Zet het vuur iets lager en leg de kipfilets terug in de pan zodat deze goed gaar worden. Serveer de kipfilets met de champignons en de biersaus. Lekker met aardappelschijfjes en een salade. Eet smakelijk!

0
(91 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top