Kip in Roomsaus

Kip in Roomsaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, nootmuskaat, 1 ui, 250 gram champignons, 100 ml witte wijn, 100 ml kippenbouillon, 100 ml kookroom, foelie, tijm, peterselie,

Bestrooi 2 kipfilets met zout, peper en nootmuskaat. Bak de kipfilets rondom bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot de ui glazig is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons tot e zacht zijn. Blus met 100 ml witte wijn, laat de witte wijn inkoken. Voeg 100 ml kippenbouillon, 100 ml kookroom, foelie, tijm en peterselie toe. Leg de kipfilets terug in de pan. Laat het de kip in 20 minuten gaar worden. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat