Kip in Roomsaus

Kip in Roomsaus

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, nootmuskaat, 1 ui, 250 gram champignons, 100 ml witte wijn, 100 ml kippenbouillon, 100 ml kookroom, foelie, tijm, peterselie,

Bestrooi 2 kipfilets met zout, peper en nootmuskaat. Bak de kipfilets rondom bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot de ui glazig is. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons tot e zacht zijn. Blus met 100 ml witte wijn, laat de witte wijn inkoken. Voeg 100 ml kippenbouillon, 100 ml kookroom, foelie, tijm en peterselie toe. Leg de kipfilets terug in de pan. Laat het de kip in 20 minuten gaar worden. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel