Rijst met Kip en Appel

Rijst met Kip en Appel
Ingredienten: rijst, kipfilet, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 gele paprika, citroensap, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 appels,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij 1 kipfilet in blokjes en kruid het met zout en peper. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 in reepjes gesneden gele paprika, 1 scheutje citroensap en 1 eetlepel kerriepoeder tot de ui en paprika zacht zijn. Voeg de kipfilet en 2 geschilde en in blokjes gesneden appel (bij voorkeur Granny Smith’s). Roerbak 5 minuten mee. Zet het vuur vervolgens lager en laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer de kip en appel met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel