Rijst met Kip en Appel

Rijst met Kip en Appel
Ingredienten: rijst, kipfilet, zout, peper, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 gele paprika, citroensap, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 appels,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij 1 kipfilet in blokjes en kruid het met zout en peper. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 in reepjes gesneden gele paprika, 1 scheutje citroensap en 1 eetlepel kerriepoeder tot de ui en paprika zacht zijn. Voeg de kipfilet en 2 geschilde en in blokjes gesneden appel (bij voorkeur Granny Smith’s). Roerbak 5 minuten mee. Zet het vuur vervolgens lager en laat het 15 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer de kip en appel met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat