Rijst met Kipfilet en Shiitake

Rijst met Kipfilet en Shiitake
Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, zout, peper, 200 gram shiitake’s, 2 bosuien, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 2 in blokjes gesneden kipfilet goudbruin. Als de kipfilet goudbruin is breng je het op smaak met zout en peper en voeg je 200 gram gesneden shiitake’s en 2 in ringen gesneden bosuien toe. Roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel rijstwijn. Roerbak nog een minuut. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


0 reacties op “Rijst met Kipfilet en Shiitake

  1. Heb dit recept – enigszins aangepast – gisteravond gemaakt. Heerlijk! Ik heb er nog taugé en cashewnootjes aan toegevoegd! Smikkelen!!

    Ik houd je logje nu al een tijdje in de gaten en ik heb bewondering voor al die afwisseling in jouw keuken!! Ik kom al snel weer uit op pasta met een sausje (ook lekker), maar om elke dag weer iets anders te bedenken.. poeh, petje af hoor!!

    Groeten, Grietje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat