Gestoofd Rundvlees

Gestoofd Rundvlees

Ingrediënten: 400 gram rundvlees, zout, peper, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 400 ml vleesfond, tijm, 2 laurierblaadjes,

Snij 400 gram rundvlees in 3 of 4 gelijke stukken. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de lapjes om en om bruin in de hete bakboter. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak in het achtergebleven vet 1 grof gesnipperde ui, als de ui zacht is voeg je 250 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons toe. Roer dit 1 of 2 keer om en doe er dan al gelijk 100 ml rode wijn en 1 eetlepel donkere basterdsuiker bij. Breng het geheel aan de kook zodat de wijn inkookt. Roer er dan 400 ml vleesfond en na smaak tijm door. Doe er 2 laurierblaadjes in. Laat het op een laag vuur zeker 1 1/2 smoren. Haal daarna de deksel van de pan en laat de saus op halfhoog vuur inkoken. Serveer met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en een salade. Eet Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel