Gestoofd Rundvlees

Gestoofd Rundvlees
Ingrediƫnten: 400 gram rundvlees, zout, peper, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 400 ml vleesfond, tijm, 2 laurierblaadjes,

Snij 400 gram rundvlees in 3 of 4 gelijke stukken. Bestrooi ze met zout en peper. Bak de lapjes om en om bruin in de hete bakboter. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak in het achtergebleven vet 1 grof gesnipperde ui, als de ui zacht is voeg je 250 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons toe. Roer dit 1 of 2 keer om en doe er dan al gelijk 100 ml rode wijn en 1 eetlepel donkere basterdsuiker bij. Breng het geheel aan de kook zodat de wijn inkookt. Roer er dan 400 ml vleesfond en na smaak tijm door. Doe er 2 laurierblaadjes in. Laat het op een laag vuur zeker 1 1/2 smoren. Haal daarna de deksel van de pan en laat de saus op halfhoog vuur inkoken. Serveer met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en een salade. Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat