Nasi Goreng

Nasi Goreng
Vandaag niet hoeven koken, het eten was al bijna klaar toen ik thuiskwam. We hadden vandaag nasi goreng.

Ingrediënten: 1 ui, 1/2 theelepel sambal, 1 eetlepel gemberpoeder, 200 gram hamblokjes, 100 gram doperwten, 1 prei, 400 gram rijst, ketjap manis,

Bak hiervoor 1 fijngesnipperde ui glazig en doe hierbij 1/2 theelepel sambal en 1 eetlepel gemberpoeder. Voeg dan 200 gram hamblokjes, 100 gram doperwten en 1 gesneden prei toe. Roerbak dit een minuut of 5. Voeg dan 400 gram koude rijst toe (kook dat ‘s ochtends of de avond ervoor) en warm het geheel goed door. Op je bord kan je het nog op smaak maken met ketjap manis. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel