Barbecue

Barbecue Barbecue

Verschillende marinades weer: Onze favoriete: 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel basterdsuiker. Goed roeren en hierin bv een in blokjes gesneden hamlapje in marineren. Pestomarinade: 1 eetlepel balsamico azijn mengen met 2 eetlepels pesto, 1 theelepel paprikapoeder en wat gedroogde oregano. Goed mengen en hierin ook een in blokjes gesneden hamlapje marineren. En de honing-mosterd marinade, meng hiervoor 1 eetlepel olie met 1 eetlepel rode wijn azijn, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepel honing en een theelepel gedroogde dragon. Marineer hierin in blokjes gesneden kipfilet. En als extra hadden we ingepakte kipfilet. Snij kipfilet in grotere blokjes en kruid ze met zout en peper. Beleg een blokje kipfilet met een klein blaadje salie en wikkel er een half plakje ontbijtspek om. Doe dit aan een stokje, om en om een ingepakt blokje kipfilet en een gewoon blokje kipfilet. Van de hamlapjes die gemarineerd waren in de favoriete marinade hebben we shaslicks gemaakt. BBQ ze!!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel