Spaans Potje

Spaans Potje

Waarom het Spaans? Nou ja de artisjokken (op olie) komen onder de Spaanse zon vandaan.

Ingrediënten: 2 hamlappen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 blokje groentebouillon, 200 gram witte rijst, 300 ml water, 1 blik tomaatblokjes, 1/2 blikje artisjokken, zout, peper,

Bak 2 in blokjes gesneden hamlapjes bruin in de hete olie in een braadpan. Voeg er dan 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 gesneden rode paprika toe. Bak dit een minuut mee. Verkruimel er dan een groentebouillonblokje erboven uit en doe er ongeveer 200 gram witte rijst bij. Bak dit een paar minuten mee en doe er dan 300 ml water, 1 blikje (400ml) tomaatblokjes (inclusief sap) en een half blikje (400 gram) in kwarten gesneden artisjokken bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en doe dan de deksel op de pan, zet het vuur lager en laat het onder af en toe roeren gaar pruttelen. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel