Spaans Potje

Spaans Potje
Waarom het Spaans? Nou ja de artisjokken (op olie) komen onder de Spaanse zon vandaan.

Ingrediƫnten: 2 hamlappen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 blokje groentenbouillon, 200 gram witte rijst, 300 ml water, 1 blik tomaatblokjes, 1/2 blikje artisjokken, zout, peper,

Bak 2 in blokjes gesneden hamlapjes bruin in de hete olie in een braadpan. Voeg er dan 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 gesneden rode paprika toe. Bak dit een minuut mee. Verkruimel er dan een groentenbouillonblokje erboven uit en doe er ongeveer 200 gram witte rijst bij. Bak dit een paar minuten mee en doe er dan 300 ml water, 1 blikje (400ml) tomaatblokjes (inclusief sap) en een half blikje (400 gram) in kwarten gesneden artisjokken bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en doe dan de deksel op de pan, zet het vuur lager en laat het onder af en toe roeren gaar pruttelen. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper naar eigen wens. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat