Spaans Potje

Spaans Potje

Spaans Potje

Waarom het Spaans? Nou ja de artisjokken (op olie) komen onder de Spaanse zon vandaan.

Ingrediënten: 2 hamlappen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 blokje groentebouillon, 200 gram witte rijst, 300 ml water, 1 blik tomaatblokjes, 1/2 blikje artisjokken, zout, peper,

Bak 2 in blokjes gesneden hamlapjes bruin in de hete olie in een braadpan. Voeg er dan 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 gesneden rode paprika toe. Bak dit een minuut mee. Verkruimel er dan een groentebouillonblokje erboven uit en doe er ongeveer 200 gram witte rijst bij. Bak dit een paar minuten mee en doe er dan 300 ml water, 1 blikje (400ml) tomaatblokjes (inclusief sap) en een half blikje (400 gram) in kwarten gesneden artisjokken bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en doe dan de deksel op de pan, zet het vuur lager en laat het onder af en toe roeren gaar pruttelen. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

0
(46 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top