Char Siu

Char Siu

Char Siu

Dit had ik eigenlijk 2e paasdag willen eten, maar dat werd wat anders. Het hoefde alleen nog in de oven en er moest nog rijst bij. Dus prima te doen zo na een werkdag.

Ingrediƫnten: rijst, 2 teentjes knoflook, 1 stukje gemberwortel, 50 ml sojasaus, 50 ml rijstwijn, 3 eetlepels basterdsuiker, 1 eetlepel hoisinsaus, 2 eetlepels soy bean paste, 1 eetlepel olie, 4 eetlepels honing, zout, peper, 1 bosui, 2 varkenshaasjes,

Maak een marinade van 2 fijngehakte teentjes knoflook, een stukje fijngehakte gemberwortel, 50 ml sojasaus, 50 ml rijstwijn, 3 eetlepels basterdsuiker, 1 eetlepel hoisinsaus, 2 eetlepels soy bean paste (verkrijgbaar bij de toko), 1 eetlepel olie, 4 eetlepels honing, zout, peper en een heel fijngesneden bosui. Roer dit goed door elkaar en leg hierin 2 varkenshaasjes. Dit moet minstens 1 nacht staan. Na 2 nachten smaakte het nog steeds prima. Verwarm de oven op 200 graden. Doe een bodempje water in een braadslee en zet het rooster erboven. Leg op het rooster de gemarineerde varkenshaasjes en zet het in de oven. Na 20 minuten draai je de varkenshaasjes om en giet je nog wat overgebleven marinade over het vlees. Na nog eens 20 minuten zijn de varkenshaasjes klaar. Serveer het met witte rijst of nasi. Eet smakelijk!

0
(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top