Doperwten in een Gehakt-Tomatensaus

Doperwten in een Gehakt-Tomatensaus

Een makkelijk, snel en goedkoop gerecht…

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram gehakt, zout, peper, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, rijst,

Kook rijst gewoon zoals je gewend bent. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de ui glazig is doe je er ongeveer 250 gram gehakt bij en rul je dit tot het bruin is. Dan breng je het op smaak met zout en peper, en voeg je er 1 blikje tomaatblokjes en ook 200 gram diepvriesdoperwten. Breng de saus kort aan de kook en laat het vervolgens nog een minuut of 10 op een laag vuur pruttelen. Serveer het dus met witte rijst, maar met een pasta kan het ook prima. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel