Doperwten in een Gehakt-Tomatensaus

Doperwten in een Gehakt-Tomatensaus
Een makkelijk, snel en goedkoop gerecht…

Ingrediƫnten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram gehakt, zout, peper, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, rijst,

Kook rijst gewoon zoals je gewend bent. Bak in de hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de ui glazig is doe je er ongeveer 250 gram gehakt bij en rul je dit tot het bruin is. Dan breng je het op smaak met zout en peper, en voeg je er 1 blikje tomaatblokjes en ook 200 gram diepvriesdoperwten. Breng de saus kort aan de kook en laat het vervolgens nog een minuut of 10 op een laag vuur pruttelen. Serveer het dus met witte rijst, maar met een pasta kan het ook prima. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat