Varkensfiletlapje met een Romige Champignon-Mosterdsaus

Varkensfiletlapje met een Romige Champignon-Mosterdsaus

Varkensfiletlapje met een Romige Champignon-Mosterdsaus

Ingrediënten: 3 varkensfiletlapjes, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, peper, zout, 125 ml kookroom, 1 eetlepel mosterd, 20 gram amandelschaafsel,

Bak in een beetje braadboter 3 varkensfiletlapjes om en om bruin met 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Als de varkensfiletlapjes bruin zijn en de ontbijtspekjes knapperig, dan schep je het uit de pan en leg je het op een bord. Doe er wat aluminiumfolie over om het warm te houden. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui glazig en voeg hier dan 250 gram in kwarten gesneden kastanjechampignons toe. Bak dit een minuut of 5 mee tot ze klaar zijn. Breng het op smaak met peper en zout. Dan doe je er 125 ml kookroom en 1 eetlepel mosterd bij. Breng het even al roerend aan de kook. Laat het daarna nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Doe de varkensfiletlapjes en dobbelsteentjes ontbijtspek terug in de pan en voeg ook nog 20 gram geschaafde amandelen toe. Warm alles nog even goed door. Serveer het gerecht en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top