Bloemkool-Aardappelschotel

Bloemkool-Aardappelschotel

Bloemkool-Aardappelschotel

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 50 gram ontbijtspek, 1 ui, 450 krieltjes, 250 ml kookroom, 100 gram geraspte kaas, nootmuskaat, oregano,

Snij 1 bloemkool in roosjes en kook de bloemkool roosjes in wat water met zout beetgaar. Bak in een hete koekenpan 50 gram plakjes ontbijtspek bruin en knapperig. Schep het ontbijtspek uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui tot het glazig is. Voeg er 450 gram minikrieltjes toe en bak dit bruin. Voeg de bloemkool roosjes toe en roerbak nog 1 minuut. Roer 250 ml kookroom door het geheel samen met 100 gram geraspte kaas. Breng het op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat de kaas smelten op een laag vuurtje. Voeg op het laatst wat oregano toe en schep de knapperig gebakken plakjes ontbijtspek door het geheel. Eet smakelijk!

0
(76 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top