Thaise Noodles met Gehakt en Shii-take

Thaise Noodles met Gehakt en Shiitake

Ingrediënten: noodles, 200 ml kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram gehakt, 100 gram shiitakes, 3 bosuien, 125 gram taugé,

Aantal personen: 3

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak een saus van 200 ml kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel donkere basterdsuiker en 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder. Roer goed door en laat even staan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 100 gram in plakjes gesneden shii-takes, 2 in ringen gesneden bosuien en 125 gram taugé toe. Bak tot de shii-take zacht zijn. Voeg de saus toe en warm op hoog vuur goed door. Serveer met de noodles. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>