Thaise Noodles met Gehakt en Shii-take

Thaise Noodles met Gehakt en Shiitake

Ingrediënten: noodles, 200 ml kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram gehakt, 100 gram shiitakes, 3 bosuien, 125 gram taugé,

Aantal personen: 3

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak een saus van 200 ml kippenbouillon, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel donkere basterdsuiker en 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder. Roer goed door en laat even staan. Bak 1 gesnipperde ui met 2 uitgeperste teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 100 gram in plakjes gesneden shii-takes, 2 in ringen gesneden bosuien en 125 gram taugé toe. Bak tot de shii-take zacht zijn. Voeg de saus toe en warm op hoog vuur goed door. Serveer met de noodles. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel