Nasi Keboeli met Babi Pangang

Nasi Keboeli

Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 1 ei, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Kluts 1 ei en meng dit door de rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.

Babi Pangang

Ingrediënten: 600 gram speklapjes, Faja Lobi red roast pork marinade, 300 ml tomatenketchup, 1 scheutje chilisaus, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker,

Snij 600 gram speklapjes in reepjes. Meng met ongeveer 3 eetlepels Faja Lobi red roast pork marinade. Laat zeker 4 uur staan om te marineren. Meng 300 ml tomatenketchup, 1 scheut chilisaus, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis en 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur.


3 reacties op “Nasi Keboeli met Babi Pangang

  1. Bedankt voor dit recept, ik heb de ingredienten in huis, dus ik ga van het weekend een poging wagen :)

    Er staat niet in beschreven hoe je het vlees moet bakken, en moet dat met saus en al of serveer je de saus er op het laatst overheen?

    Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel