Nasi Keboeli met Babi Pangang

Nasi Keboeli
Ingrediënten: 1/2 pak rijst (200 gram), 1 ei, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Kluts 1 ei en meng dit door de rijst. Bak 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak even mee. Voeg de rijst toe en warm het geheel al roerend goed door.

Babi Pangang

Ingrediënten: 600 gram speklapjes, Faja Lobi red roast pork marinade, 300 ml tomatenketchup, 1 scheutje chilisaus, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis, 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker,

Snij 600 gram speklapjes in reepjes. Meng met ongeveer 3 eetlepels Faja Lobi red roast pork marinade. Laat zeker 4 uur staan om te marineren. Meng 300 ml tomatenketchup, 1 scheut chilisaus, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis en 1 1/2 eetlepel donkere basterdsuiker goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur.


3 reacties op “Nasi Keboeli met Babi Pangang

  1. Bedankt voor dit recept, ik heb de ingredienten in huis, dus ik ga van het weekend een poging wagen :)

    Er staat niet in beschreven hoe je het vlees moet bakken, en moet dat met saus en al of serveer je de saus er op het laatst overheen?

    Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat