Couscous met Kip

Couscous met Kip

Op de Oosterse markt kregen we ook nog een zakje ras-el-hanout mee. Uitproberen dus! Het werd een couscous met kipfilet.

Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 eetlepel ras-el-hanout, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 blikje doperwten, 350 gram couscous, 750 ml water, zout,

Aantal personen: 4

Kruid 2 in blokjes gesneden kipfilets met 1 eetlepel ras-el-hanout. Bak de kipfilet met 2 gesnipperde uien en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 blikje doperwten toe, roer even door. Voeg 350 gram couscous en 750 ml water toe. Roer tot het water volledig is opgenomen (dit gaat veel sneller dan bij risotto). Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat