Couscous met Kip

Couscous met Kip

Op de Oosterse markt kregen we ook nog een zakje ras-el-hanout mee. Uitproberen dus! Het werd een couscous met kipfilet.

Ingrediënten: 2 kipfilets, 1 eetlepel ras-el-hanout, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 blikje doperwten, 350 gram couscous, 750 ml water, zout,

Aantal personen: 4

Kruid 2 in blokjes gesneden kipfilets met 1 eetlepel ras-el-hanout. Bak de kipfilet met 2 gesnipperde uien en 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 blikje doperwten toe, roer even door. Voeg 350 gram couscous en 750 ml water toe. Roer tot het water volledig is opgenomen (dit gaat veel sneller dan bij risotto). Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel