Stoofvlees met Speculaas

Stoofvlees met Speculaas

Ingrediënten: 500 gram mager rundvlees, zout, peper, 4 uien, 1 eetlepel bloem, 1 flesje bruin bier, 200 ml bouillon, 1 eetlepel mosterd, 2 laurierblaadjes, 4 speculaasjes,

Aantal personen: 3

Bestrooi 500 gram in blokjes gesneden mager rundvlees met zout en peper. Bak het rundvlees bruin in hete boter. Schep het uit de pan en houdt het apart. Bak in het achtergebleven vet 4 gesnipperde uien op middelhoog vuur tot de uien beginnen te kleuren. Voeg 1 eetlepel bloem toe, roer door en bak kort mee. Doe het vlees terug in de pan. Giet 1 flesje bruin bier en 200 ml bouillon toe. Voeg 1 eetlepel mosterd toe. Breng al omscheppend het geheel aan de kook Doe er 2 laurierblaadjes bij. Zet het vuur lager en laat het geheel 1 1/2 uur pruttelen met de deksel op de pan op laag vuur. Voeg 4 verkruimelde speculaasjes toe en laat het dan nog 15 minuten pruttelen. Haal de laurierblaadjes eruit. Lekker met een salade en frieten. Eet smakelijk!


4 reacties op “Stoofvlees met Speculaas

  1. Het klinkt heel lekker en ik wil dit wel gaan proberen maar ik snap iets niet helemaal. uhm, wanneer moet het vlees er dan weer bij? Of doe je dat op het laatst er weer in als de saus 1,5 uur geprutteld heeft?

  2. Beste, Uw recept stoofvlees met speculaas ziet er heel goe uit. Ik had enkele vraagjes. Ik ga het klaarmaken voor 8 personen deze zaterdag. Welk is de hoeveelheid van ingredieenten dan? En moet er normaal ook geen boterham met mosterd bij?

    Mvg
    Kristof

    • Een boterham met mosterd hoeft er niet in, de speculaasjes binden de saus al. Hoeveel ingrediënten precies durf ik niet te zeggen. Ik heb het nog nooit voor een grote groep gemaakt. Ik denk sowieso verdubbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel