Gehaktballetjes met Luikse Saus

Gehaktballetjes met Luikse Saus
Normaal maak ik de Luikse saus met ui, fond, appelstroop en rozijntjes. Deze saus heb ik nu gemaakt met tomatenpuree en zonder rozijntjes. Echt weer anders. Misschien de volgende keer toch weer de rozijntjes toevoegen.

Ingrediƫnten: 12 gehaktballetjes, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop, 200 ml bouillon,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de gehaktballetjes in een ovenschaaltje en zet het ovenschaaltje in de voorverwarmde oven. Bak 1 gesnipperde ui tot het een beetje bruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn, 1 blik tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop en 200 ml bouillon toe. Roer op laag vuur tot het goed gewenst is. Laat de saus vervolgens pruttelen tot de saus de gewenste de dikte heeft. Serveer de gehaktballetjes met de saus. Wij hebben er rode kool met aardappelpuree erbij gegeten. Eet smakelijk!


2 reacties op “Gehaktballetjes met Luikse Saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat