Tiramisu

Tiramisu Tiramisu
Vandaag wilde Britt voor het toetje zorgen, het werd tiramisu. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

Ingrediƫnten: 4 kopjes sterke espresso koffie, 2 eieren, 5 eetlepels suiker, 250 gram mascarpone, 250 ml slagroom, 32 lange vingers, cacaopoeder, pure chocolade,

Zet 4 kopjes sterke espresso koffie (kleine kopjes). Laat de koffie afkoelen. Klop 2 eierdooiers met 5 eetlepels suiker tot het dik en lichtgeel is. Klop 250 gram mascarpone door de eidooiers en suiker. Klop in een andere kom 250 ml slagroom tot de slagroom stijf is. Spatel de slagroom door het ei-mascarpone mengsel. Klop de 2 eiwitten tot het eiwit stijf is. Spatel de voorzichtig eiwit door het mascarpone mengsel.

Doop 16 lange vingers in de afgekoelde koffie. Leg de lange vingers in een schaal. Schep de helft van het roommengsel er op. Doop de rest van de lange vingers in de afgekoelde koffie. Leg hiervan een laagje op het roommengsel. Bedek de lange vingers met de rest van het roommengsel. Bestrooi de tiramisu met een laagje cacaopoeder en geraspte pure chocolade. Dek de tiramisu af met huishoudfolie of aluminiumfolie. Laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Smul ze!


1 reactie op “Tiramisu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel