Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse
Precies 17 jaar geleden maakte ik dit recept voor chocolademousse het eerst. Het bleek een succes te zijn, want daarna hebben we nog heel vaak gemaakt. Vandaag hebben we dit toetje meegenomen naar vrienden waar we gingen eten, want eigenlijk mag iedereen dit wel proeven. Zo’n simpel recept en vooral zo’n lekker dessert. Dit recept kan je ook al van te voren maken.

Ingrediënten: 200 gram pure chocolade, 3 eieren, zout, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 gram slagroom,

Smelt 200 gram pure chocolade au-bain marie. Splits 3 eieren. Klop de 3 eidooiers met 60 gram donkere basterdsuiker romig. Giet de gesmolten chocolade bij het eidooiermengsel. Het wordt dan wel weer een wat harder geheel. Klop 3 eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Klop 250 ml slagroom bijna stijf. Voeg het chocolademengsel toe. Mix de chocolade met de mixer door de slagroom. Spatel vervolgens de eiwitten door het chocolade-slagroommengsel. Doe dit langzaam, want je wil niet de lucht uit de mousse spatelen. Wanneer het goed gemengd is verdeel je het in mooie toetjes glazen of toetjes kommetjes. Dek de chocolademousse af met een folie. Zet het dan voor minstens 2 uur in de koelkast, langer is beter. Smul ze!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top