Kerst Chocolademousse

Kerst Chocolademousse

Kerst Chocolademousse
Voor de brunch bij Britt hadden we een toetje bedacht, onze bekende chocolademousse. Bij de Action hebben we kleine schaaltjes gekocht zodat we 12 toetjes konden maken. Om het een beetje kerstsfeer te geven hebben we de chocolademousse versiert met Maltesers chocoladeballetjes.

Ingrediënten: 200 gram pure chocolade, 3 eieren, zout, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 gram slagroom, Maltesers chocoballetjes,

Smelt 200 gram pure chocolade au-bain marie. Splits 3 eieren. Klop de 3 eidooiers met 60 gram donkere basterdsuiker romig. Giet de gesmolten chocolade bij het eidooiermengsel. Het wordt dan wel weer een wat harder geheel. Klop 3 eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Klop 250 ml slagroom bijna stijf. Voeg het chocolademengsel toe. Mix de chocolade met de mixer door de slagroom. Spatel vervolgens de eiwitten door het chocolade-slagroommengsel. Doe dit langzaam, want je wil niet de lucht uit de mousse spatelen. Wanneer het goed gemengd is verdeel je het in mooie toetjes glazen of toetjes kommetjes. Dek de chocolademousse af met een folie. Zet het dan voor minstens 2 uur in de koelkast, langer is beter. Doe in elk bakje een paar Maltesers chocoballetjes. Smul ze!

0
(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top