Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse
Dit weekend komen we om in de eieren. In de paasbrunchtas van zowel Piretti als de paasbrunchtas van Slager van Doorn zat een doosje eieren en bij de Scheepjeshof waar we onze boodschappen doen werden doosjes eieren uitgedeeld. Het wordt dus bijna een traditie om een dag voor pasen chocolademousse te maken. We gebruikten deze keer geen bekers en glazen, maar de kleine schaaltjes die we voor de kerstbrunch ook hadden gebruikt.

Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram donkere basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Aantal toetjes: 12

Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Hou de eiwitten en eidooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram donkere basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooiermengsel bij de gesmolten chocolade en roer het goed door. Mix dit mengsel dan weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in kleine schaaltjes. Dek het af met huishoudfolie en zet de bekers minstens 2 tot 3 uur in de koelkast. Geniet van chocolademousse! Smul ze!

0
(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top