Risotto met Paddenstoelen

Risotto met Paddenstoelen

Ingrediënten: 15 gram gedroogde paddenstoelen, 1 ui, tijm, 250 gram champignons, 350 gram risotto rijst, scheutje witte wijn, 1 liter groentebouillon (gemaakt van 2 bouillonblokjes), geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Week 15 gram gedroogde paddenstoelen in wat koud water. Bak 1 gesnipperde ui met tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak mee tot de champignons zacht zijn. Doe de risotto rijst erbij en roer even om. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg de geweekte paddenstoelen toe. Voeg beetje bij beetje 1 liter groentebouillon toe, onder af en toe roeren. De risotto rijst is in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg als laatste geraspte kaas toe en laat de kaas smelten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel