Risotto met Champignons en Spek

Risotto met Champignons en Spek
Ingrediënten; 8 plakjes ontbijtspek, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, witte wijn, 250 gram risotto rijst, 1 liter kippenbouillon, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 8 plakjes ontbijtspek knapperig en schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Haal de champignons uit de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Roer 250 gram de risotto rijst door de ui. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens steeds bouillon toe tot de rijst helemaal onder staat. Roer even en laat het dan staan. Voeg steeds weer kippenbouillon toe als het nodig tot de rijst gaar is. Voeg de ontbijtspek en champignons weer terug in de pan en als laatste geraspte kaas naar smaak. Laat de kaas al roerend smelten en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel