Risotto met Champignons en Spek

Risotto met Champignons en Spek
Ingrediënten; 8 plakjes ontbijtspek, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, witte wijn, 250 gram risotto rijst, 1 liter kippenbouillon, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 8 plakjes ontbijtspek knapperig en schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Haal de champignons uit de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Roer 250 gram de risotto rijst door de ui. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens steeds bouillon toe tot de rijst helemaal onder staat. Roer even en laat het dan staan. Voeg steeds weer kippenbouillon toe als het nodig tot de rijst gaar is. Voeg de ontbijtspek en champignons weer terug in de pan en als laatste geraspte kaas naar smaak. Laat de kaas al roerend smelten en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat