Risotto met Champignons en Spek

Risotto met Champignons en Spek

Risotto met Champignons en Spek
Ingrediƫnten; 8 plakjes ontbijtspek, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teentje knoflook, witte wijn, 250 gram risotto rijst, 1 liter kippenbouillon, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 8 plakjes ontbijtspek knapperig en schep het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Haal de champignons uit de pan. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Roer 250 gram de risotto rijst door de ui. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens steeds bouillon toe tot de rijst helemaal onder staat. Roer even en laat het dan staan. Voeg steeds weer kippenbouillon toe als het nodig tot de rijst gaar is. Voeg de ontbijtspek en champignons weer terug in de pan en als laatste geraspte kaas naar smaak. Laat de kaas al roerend smelten en serveer. Eet smakelijk!

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top