Rijst met Courgette en Gehakt

Rijst met Courgette en Gehakt
Ingrediënten: rijst, 200 gram gehakt, 1 ui, 1 grote courgette, 200 ml bouillon, 1 ei, 250 ml kookroom, 1/2 eetlepel grove mosterd, dille,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 200 gram gehakt met 1 gesnipperde ui in hete olie tot het gehakt rul en bruin is. Voeg 1 gepelde en in blokjes gesneden courgette toe en bak 2 minuten mee. Voeg 200 ml bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 1 geklutst ei toe en laat het ei stollen. Voeg vervolgens 250 ml kookroom, 1/2 eetlepel grove mosterd en dille (naar smaak) toe. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Serveer de courgette en gehakt met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat