Surinaamse Nasi

Surinaamse Nasi

Ingrediënten: rijst, 2 eetlepels zoute ketjap (ketjap asin), 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel laos, 1 rode paprika, 1 kipfilet, 1 prei, 2 maggiblokjes, 2 eetlepels ketjap manis,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en roer er 2 eetlepels zoute ketjap door. Bak 1 gesnipperde ui met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel laos tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika en 1 in kleine blokjes gesneden kipfilet toe. Roerbak tot de kip bruin is. Voeg vervolgens 1 in ringen gesneden prei toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de rijst toe met 2 fijngekruimelde maggiblokjes en 2 eetlepels ketjap manis. Warm het geheel op hoog vuur goed door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel