Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool Ovenschotel
Ingrediënten: 1 bloemkool, 400 gram aardappelschijfjes, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, zout, peper, 250 ml kookroom, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snij 1 bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met wat zout. Giet de bloemkool af en doe het in een ovenschaal samen met 400 gram aardappelschijfjes (verse). Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig zijn. Bestrooi ondertussen de bloemkool en aardappelschijfjes met zout en peper. Giet er 250 ml kookroom over. Schep de dobbelsteentjes ontbijtspek en ui over en strooi er geraspte belegen kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


2 reacties op “Bloemkool Ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat