Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool Ovenschotel

Ingrediënten: 1 bloemkool, 400 gram aardappelschijfjes, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, zout, peper, 250 ml kookroom, geraspte kaas,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snij 1 bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met wat zout. Giet de bloemkool af en doe het in een ovenschaal samen met 400 gram aardappelschijfjes (verse). Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig zijn. Bestrooi ondertussen de bloemkool en aardappelschijfjes met zout en peper. Giet er 250 ml kookroom over. Schep de dobbelsteentjes ontbijtspek en ui over en strooi er geraspte belegen kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(653 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

2 thoughts on “Bloemkool Ovenschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top