Daging Malbi (Gestoofd Rundvlees)

Daging Malbi (Gestoofd Rundvlees)
Op een vrije dag kan je lekker je gang gaan, zo heb je dan ook eens tijd voor gestoofd rundvlees. Deze keer met kokosmelk en ketjap manis. Mild gestoofd rundvlees.

Ingrediënten: 3 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel gemberpoeder, 650 gram rundvlees, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 500 ml kippenbouillon, 250 ml kokosmelk, 2 laurierblaadjes,

Maak een kruidenpasta van 3 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel laos en 1/2 theelepel gemberpoeder. Maak dit in de keukenmachine. Bak in hete olie 650 gram blokjes rundvlees bruin. Doe dit in delen, de bodem moet precies bedekt zijn en niet meer. Als het rundvlees bruin is schep je het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe. Bak in de hete olie ongeveer 1 minuut de kruidenpasta. Doe de rundvlees terug in de pan, samen met 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 500 ml kippenbouillon, 250 ml kokosmelk en 2 laurierblaadjes. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat het geheel 2 uur op zacht vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout, haal de laurierblaadjes uit de saus. Serveer met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel