Daging Malbi (Gestoofd Rundvlees)

Daging Malbi (Gestoofd Rundvlees)
Op een vrije dag kan je lekker je gang gaan, zo heb je dan ook eens tijd voor gestoofd rundvlees. Deze keer met kokosmelk en ketjap manis. Mild gestoofd rundvlees.

Ingrediƫnten: 3 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel laos, 1/2 theelepel gemberpoeder, 650 gram rundvlees, 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 500 ml kippenbouillon, 250 ml kokosmelk, 2 laurierblaadjes,

Maak een kruidenpasta van 3 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel laos en 1/2 theelepel gemberpoeder. Maak dit in de keukenmachine. Bak in hete olie 650 gram blokjes rundvlees bruin. Doe dit in delen, de bodem moet precies bedekt zijn en niet meer. Als het rundvlees bruin is schep je het vlees uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe. Bak in de hete olie ongeveer 1 minuut de kruidenpasta. Doe de rundvlees terug in de pan, samen met 1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 500 ml kippenbouillon, 250 ml kokosmelk en 2 laurierblaadjes. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat het geheel 2 uur op zacht vuur met de deksel op de pan stoven. Breng eventueel op smaak met zout, haal de laurierblaadjes uit de saus. Serveer met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat