Boterkoek

Boterkoek

Boterkoek

Ingrediƫnten: 175 gram lichte basterdsuiker, 250 gram patentbloem, 1 mespunt zout, 200 gram zachte boter, 1 ei,

Verwarm de oven voor op 155 graden (hetelucht). Meng 175 gram lichte basterdsuiker met 250 gram patentbloem en 1 mespunt zout. Snij 200 gram boter in kleine blokjes en kluts 1 ei. Kneed de boter, patentbloem, bastersuiker en de helft van het geklutste ei tot een deegbal. Beboter een taartvorm met een doorsnede van 24 centimeter. Druk het deeg in de vorm. Bestrijk met de andere helft van het geklutste ei. Snij met een mes een ruitpatroon op het deeg. Zet de taartvorm ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de boterkoek wat afkoelen in de taartvorm. Smul ze!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top