Berenklauw van Varkenshaas

Berenklauw van Varkenshaas

Wie kent hem niet de berenklauw uit de snackbar? Een gehaktbal met schijfjes ui en als je een ‘luxe uitvoering hebt ook nog met ontbijtspek en dan bij voorkeur nog pindasaus erbij. Dit is net een andere versie.

Ingrediënten: varkenshaas, ui, ontbijtspek, zout, peper,

Snij 2 varkenshaasjes in dikke plakken. Rijg aan een sateprikker een plak varkenshaas, 1/2 plakje ontbijtspek, 1 plak ui en dan weer een plak varkenshaas. Ga zo verder tot de sateprikker vol is. Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Bak de varkenshaasjes om en om bruin in de hete bakboter. Als de varkenshaasjes rondom bruin zijn zet je de pan in de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor ongeveer 20 minuten zodat de varkenshaas van binnen ook gaar wordt. Serveer met een salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


1 reactie op “Berenklauw van Varkenshaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel