Berenklauw van Varkenshaas

Berenklauw van Varkenshaas
Wie kent hem niet de berenklauw uit de snackbar? Een gehaktbal met schijfjes ui en als je een ‘luxe uitvoering hebt ook nog met ontbijtspek en dan bij voorkeur nog pindasaus erbij. Dit is net een andere versie.

Ingrediënten: varkenshaas, ui, ontbijtspek, zout, peper,

Snij 2 varkenshaasjes in dikke plakken. Rijg aan een sateprikker een plak varkenshaas, 1/2 plakje ontbijtspek, 1 plak ui en dan weer een plak varkenshaas. Ga zo verder tot de sateprikker vol is. Kruid de varkenshaasjes met zout en peper. Bak de varkenshaasjes om en om bruin in de hete bakboter. Als de varkenshaasjes rondom bruin zijn zet je de pan in de voorverwarmde oven op 175 graden (hetelucht) voor ongeveer 20 minuten zodat de varkenshaas van binnen ook gaar wordt. Serveer met een salade en gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Berenklauw van Varkenshaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat