Kip met Ananas

Kip met Ananas

Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 25 gram suiker, 100 ml kippenbouillon, 3 uien, 1 blik ananas stukjes, zout, peper,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Marineer 2 in blokjes gesneden kipfilets met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 fijngehakt teentje knoflook. Laat de kipfilet een kwartier marineren. Maak een tomatensaus door 1 blikje tomatenpuree, 25 gram suiker, 100 ml kippenbouillon met elkaar te vermengen. Bak in de hete olie 3 in ringen gesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg de gemarineerde kipfilet en bak dit bruin. Voeg de tomatensaus met 1 blik ananas stukjes (zonder de sap) toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het 5 minuten zachtjes gaar worden. Serveer met de rijst! Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel