Kip met Ananas

Kip met Ananas

Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 25 gram suiker, 100 ml kippenbouillon, 3 uien, 1 blik ananas stukjes, zout, peper,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Marineer 2 in blokjes gesneden kipfilets met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 fijngehakt teentje knoflook. Laat de kipfilet een kwartier marineren. Maak een tomatensaus door 1 blikje tomatenpuree, 25 gram suiker, 100 ml kippenbouillon met elkaar te vermengen. Bak in de hete olie 3 in ringen gesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg de gemarineerde kipfilet en bak dit bruin. Voeg de tomatensaus met 1 blik ananas stukjes (zonder de sap) toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het 5 minuten zachtjes gaar worden. Serveer met de rijst! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>