Kip met Ananas

Kip met Ananas
Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 25 gram suiker, 100 ml kippenbouillon, 3 uien, 1 blik ananas stukjes, zout, peper,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Marineer 2 in blokjes gesneden kipfilets met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 fijngehakt teentje knoflook. Laat de kipfilet een kwartier marineren. Maak een tomatensaus door 1 blikje tomatenpuree, 25 gram suiker, 100 ml kippenbouillon met elkaar te vermengen. Bak in de hete olie 3 in ringen gesneden uien tot ze glazig zijn. Voeg de gemarineerde kipfilet en bak dit bruin. Voeg de tomatensaus met 1 blik ananas stukjes (zonder de sap) toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het 5 minuten zachtjes gaar worden. Serveer met de rijst! Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat