Bloemkool met Ham-Kaassaus

Bloemkool met Ham-Kaassaus
Ingrediƫnten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml groentenbouillon, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram rauwe ham, 50 gram geraspte jonge kaas, 50 gram geraspte oude kaas,

Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool beetgaar. Giet af en doe dit in een ovenschaal. Smelt 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe en bak dit kort. Giet beetje bij beetje 400 ml groentenbouillon toe. Blijf goed roeren. Als de saus de gewenste dikte heeft haal je de pan van de vuur. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er 75 gram fijngesneden rauwe ham, 50 gram geraspte jonge kaas en 50 gram geraspte oude kaas door. Roer zodat de kaas gaat smelten. Giet de ham-kaassaus over de bloemkool. Strooi er wat extra geraspte oude kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht). Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat