Bloemkool met Ham-Kaassaus

Bloemkool met Ham-Kaassaus

Bloemkool met Ham-Kaassaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 400 ml groentenbouillon, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram rauwe ham, 50 gram geraspte jonge kaas, 50 gram geraspte oude kaas,

Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool beetgaar. Giet af en doe dit in een ovenschaal. Smelt 30 gram boter. Voeg 30 gram bloem toe en bak dit kort. Giet beetje bij beetje 400 ml groentenbouillon toe. Blijf goed roeren. Als de saus de gewenste dikte heeft haal je de pan van de vuur. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er 75 gram fijngesneden rauwe ham, 50 gram geraspte jonge kaas en 50 gram geraspte oude kaas door. Roer zodat de kaas gaat smelten. Giet de ham-kaassaus over de bloemkool. Strooi er wat extra geraspte oude kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht). Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top