Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool Ovenschotel
Ingrediënten: 400 gram bloemkool, 1 ui, 150 gram gehakt, 200 gram champignons, zout, peper, kerriepoeder, 250 ml kookroom, 1 ei, zout, peper, 30 gram geraspte kaas,

Kook ongeveer 400 gram bloemkoolroosjes in kokend water beetgaar. Bak ondertussen in hete olie 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg er 150 gram gehakt aan toe en bak dit bruin. Dan voeg je toe 200 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak het tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Giet de bloemkool af en doe dat ook in de ovenschaal. Klop in een schaaltje 250 ml kookroom (of kookroom light) met 1 ei, zout, peper, 1 theelepel kerriepoeder en 30 gram geraspte kaas. Giet dit mengsel over de bloemkool. Strooi er als laatste nog wat geraspte oude kaas over en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (170 graden) voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat



Moederdag 2014