Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool Ovenschotel

Ingrediënten: 400 gram bloemkool, 1 ui, 150 gram gehakt, 200 gram champignons, zout, peper, kerriepoeder, 250 ml kookroom, 1 ei, zout, peper, 30 gram geraspte kaas,

Kook ongeveer 400 gram bloemkoolroosjes in kokend water beetgaar. Bak ondertussen in hete olie 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg er 150 gram gehakt aan toe en bak dit bruin. Dan voeg je toe 200 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak het tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Giet de bloemkool af en doe dat ook in de ovenschaal. Klop in een schaaltje 250 ml kookroom (of kookroom light) met 1 ei, zout, peper, 1 theelepel kerriepoeder en 30 gram geraspte kaas. Giet dit mengsel over de bloemkool. Strooi er als laatste nog wat geraspte oude kaas over en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (170 graden) voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel