Rijst met Zoet-Zuur

Rijst met Zoet-Zuur
Ingrediƫnten: 2 hamlapjes, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel suiker, 1 rode paprika, 3 bosuien, 1 blikje ananas, 50 ml water, 4 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels tomatenketchup, rijst,

Bak 2 in blokjes gesneden hamlapjes op hoog vuur in hete olie bruin. Roer er dan 1/2 eetlepel kerriepoeder en 1 eetlepel suiker door. Doe erbij 1 in blokjes gesneden rode paprika, 3 in ringen gesneden bosuien en 4 in stukjes gesneden ananasringen (uit een blikje op sap). Roerbak dit op een hoog vuur 5 minuten mee. Voeg er dan ongeveer 50 ml water door, 4 eetlepels balsamico azijn en 2 eetlepels tomatenketchup door. Laat dit geheel even koken en je bent klaar. Serveer het met rijst die je klaarmaakt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes pindakaas prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zongedroogde tomaat