Penne met Citroen-Roomsaus

Penne met Citroen-Roomsaus

Dit is weer een recept doe eigenlijk anders had gemoeten, in plaats van de sperziebonen had er een courgette in gemoeten. Maar ja als je die niet voorhanden hebt… en met de sperziebonen is het recept ook heerlijk!

Ingrediƫnten: penne, zout, 1 kipfilet, 2 teentjes knoflook, 200 gram doperwten, 100 gram sperziebonen, peper, 250 ml slagroom, citroensap,

Kook de penne zoals je gewend bent in kokend water met een snufje zout. Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet. Als de kipfilet bruin is voeg je er 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1 half pak diepvries doperwten en ongeveer 100 gram sperziebonen aan toe en breng het op smaak met zout en peper. Dit roerbak je ongeveer een minuut of 3, daarna kan er 250 ml slagroom bij en 3 scheutjes citroensap. Laat dit op een laag vuurtje ongeveer 10 minuten verder pruttelen. Als de penne gaar is dan roer je dit door het kip-citroenroommengsel. Nu is het klaar om te serveren. Eet smakelijk!


1 reactie op “Penne met Citroen-Roomsaus

  1. Bedankt voor je reactie op mijn site en uiteraard ga ik regelmatig even bij je spieken want de laatste tijd vindt ik het weer moeilijk om iets te eten te verzinnen dus altijd handig om nieuwe kooksite te weten zodat ik lekker kan struinen om ideeen op te doen.
    Kook ze en tot logs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel