Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Even tijd voor een Bolognese.

Ingrediƫnten: 1 rode ui, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 250 gram gehakt, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, 1 blik gepelde tomaat, 100 ml rode wijn, spaghetti, geraspte kaas, zout,

Bak in de hete olie 1 rode en 1 witte ui (gesneden) met 2 teentjes knoflook. Als de knoflook gaar is voeg je er 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek aan toe. Als deze krokant zijn doe je er 250 gram gehakt bij en rul het even mee. Dan kunnen de groenten erbij, 1 wortel en 3 stengels bleekselderij. Dit bak je een minuut of 5 mee. Voeg dan 1 blikje van 400 ml gepelde tomaten toe en 100 ml rode wijn. Zet het vuur nu lager en laat het geheel zachtjes pruttelen. Na een minuut of 10 pruttelen is het geheel gaar. Kook de spaghetti zoals je gewend bent in kokend water met een beetje zout. Serveer de bolognese op de spaghetti… eventueel kan je er nog geraspte kaas over strooien.

0
(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top