Beef Wellington met gemengde Paddenstoelen

Beef Wellington met gemengde Paddenstoelen
Ingrediënten: bladerdeeg, 2 biefstukken, zout, peper, kruidenboter, 1 ei, 2 sjalotjes, 300 gram gemengde paddenstoelen, tijm,

Ontdooi 8 vellen bladerdeeg. Snijd 2 biefstukjes in 8 kleinere stukken, doe er zout en peper op en bak de biefstukjes om en om bruin in de boter. Laat ze dan even rusten. Leg op elk velletje bladerdeeg een biefstukje en op elk biefstukje een toefje kruidenboter. Vouw de bladerdeeg helemaal om de biefstuk heen. Bestrijk het bladerdeegpakketje met een geklutst ei. Leg de pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en leg de pakketjes dan in de voorverwarmde oven op 180 graden. Na ongeveer 20 tot 25 minuten zijn de pakketjes gaar. Als de Beef Wellingtons in de oven zijn kan je het bij gerechtje maken. Bak in het overgebleven vet van de biefstuk 2 fijngesneden sjalotjes. Als de sjalotjes glazig zijn doe je er 300 gram gemengde paddenstoelen bij (oesterzwammen, kastanjechampignons,portabello en champignons) en bak de paddenstoelen goudbruin. Ze hebben dan al het vocht opgenomen en zijn flink geslonken. Breng het op smaak met tijm, zout en peper. Leg op elk bord 2 Beef Wellington’s, een portie gemengde champignons en gebakken aardappeltjes.


Één reactie op “Beef Wellington met gemengde Paddenstoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel