Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng

De rijst had ik eigenlijk wat droger bedoeld, maar door ietwat te lang aan de telefoon te zitten werd het papperig, maar het smaakte gelukkig nog wel!

Ingrediënten: rijst, 2 teentjes knoflook, gember, 1/2 wortel, 3 bosuien, 1/2 Chinese kool, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 theelepels sambal,

Kook de rijst zoals je gewend bent in kokend water. Giet dit af en laat dit afkoelen. Bak dan in de hete olie 2 teentjes fijngehakte knoflook en een stukje van 2 cm fijngehakte gember. Doe hierbij een halve wortel, 3 bosuitjes en een halve Chinese kool bak dit ongeveer een minuut of 5. Voeg dan de rijst er aan toe en bak dan nog eens 2 minuten. Breng het op smaak met 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup en 2 theelepels sambal. Ook nu weer 2 minuten roerbakken. Nu is de nasi klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk.

0
(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Nasi Goreng

  1. Gebakken rijst is nog makkelijker te maken als u de rijst een nachtje laat afkoelen in de ijskast: de volgende dag kleeft de rijst veel minder, bakt veel gemakkelijker en is duidelijk droger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top