Zelfgemaakte Tiramisu

Zelfgemaakte Tiramisu
Ingrediënten: 1 dl sterke koffie, 8 gram vaillesuiker, 2 borrelglaasjes amaretto, 1 pak lange vingers, 4 eieren, 80 gram suiker, 250 gram mascarpone, cacaopoeder,

Meng 1 dl sterke koffie met 8 gram vanillesuiker, doe er 2 borrelglaasjes amaretto door. Besprenkel daarmee de lange vingers (1 pak) Klop 4 eidooiers met 80 gram suiker lobbig, roer er 250 gram mascarpone door. Klop 4 eiwitten stijf. Doe bij het mascarpone-mengsel de stijfgeklopte eiwitten en schep het voorzichtig erdoor. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal. Doe hieroverheen de helft van het mascarpone-mengsel, dan weer een laag lange vingers en eindig met een laag mascarpone-mengsel. Bestrooi met cacaopoeder. Zet de schaal zeker een nacht in de koelkast. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat