Zelfgemaakte Tiramisu

Zelfgemaakte Tiramisu

Ingrediënten: 1 dl sterke koffie, 8 gram vanillesuiker, 2 borrelglaasjes amaretto, 1 pak lange vingers, 4 eieren, 80 gram suiker, 250 gram mascarpone, cacaopoeder,

Meng 1 dl sterke koffie met 8 gram vanillesuiker, doe er 2 borrelglaasjes amaretto door. Besprenkel daarmee de lange vingers (1 pak) Klop 4 eidooiers met 80 gram suiker lobbig, roer er 250 gram mascarpone door. Klop 4 eiwitten stijf. Doe bij het mascarpone-mengsel de stijfgeklopte eiwitten en schep het voorzichtig erdoor. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal. Doe hierover de helft van het mascarpone-mengsel, dan weer een laag lange vingers en eindig met een laag mascarpone-mengsel. Bestrooi met cacaopoeder. Zet de schaal zeker een nacht in de koelkast. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel