Appeltaart

appeltaart appeltaart

Ingrediënten: 1 pak Koopmans appeltaartmix, 150 gram boter, 1 ei, 1 kilo appels, rozijnen, 30 gram vanillesuiker, 20 gram suiker, kaneel,

Deze keer is het deeg gemaakt met een pak Koopmans Appeltaartmix. Klop 1 ei. Doe 150 gram boter, het meel en 2/3 deel van het geklutste ei. Mix dit met deeghaken tot een goed deeg. Schil 1 kilo appels, bijvoorkeur goudreinetten, en snij dit in blokjes. Voeg rozijnen, 30 gram vanillesuiker, 20 gram suiker en kaneel toe. Meng dit goed. Bekleed een springvorm met heet deeg. Schep het appelmengsel erin. Maak van het overgebleven deeg een raster over de appels. Bestrijk dit met de rest van het geklutste ei. Zet de springvorm ruim een uur in de voorverwarmde oven op 165 graden. Laat de appeltaart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!


1 reactie op “Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel