Appeltaart

appeltaart appeltaart

Ingrediƫnten: 1 pak Koopmans appeltaartmix, 150 gram boter, 1 ei, 1 kilo appels, rozijnen, 30 gram vanillesuiker, 20 gram suiker, kaneel,

Deze keer is het deeg gemaakt met een pak Koopmans Appeltaartmix. Klop 1 ei. Doe 150 gram boter, het meel en 2/3 deel van het geklutste ei. Mix dit met deeghaken tot een goed deeg. Schil 1 kilo appels, bijvoorkeur goudreinetten, en snij dit in blokjes. Voeg rozijnen, 30 gram vanillesuiker, 20 gram suiker en kaneel toe. Meng dit goed. Bekleed een springvorm met heet deeg. Schep het appelmengsel erin. Maak van het overgebleven deeg een raster over de appels. Bestrijk dit met de rest van het geklutste ei. Zet de springvorm ruim een uur in de voorverwarmde oven op 165 graden. Laat de appeltaart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!


1 reactie op “Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat