Twee Noten Chocoladetaart

Twee Noten Chocoladetaart

Twee Noten Chocoladetaar
Ingrediƫnten: 150 gram walnoten, 150 gram amandelen, 300 gram pure chocolade, 1 theelepel cacaopoeder, 6 eieren, zout,

Bekleed de bodem van het bakblik met een stuk bakpapier. Hak 150 gram walnoten en 150 gram amandelen fijn in een keukenmachine. Hak daarna 300 gram pure chocolade met een theelepel cacaopoeder in de keukenmachine. Schep dit mengsel in een kom. Mix in een andere kom 250 gram boter met 100 gram suiker tot een bleke luchtige massa. Doe er 1 voor 1 6 eierdooiers door. Schep de noten en chocolade door. Klop in een andere kom 6 eiwitten met een beetje zout tot het schuim en het in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het mengsel over in het bakblik. Bak de taart ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Om te testen of de taart gaar is kan je er een cocktail prikker of een mes in steken. Als de prikker schoon blijft is de taart klaar. Laat de taart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!
Twee Noten Chocoladetaart

0
(96 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top