Appeltaart

Appeltaart

appeltaart

appeltaart

Ingrediënten: 1 pak Koopmans appeltaartmix, 150 gram boter, 1 ei, 1 kilo appels, rozijnen, 30 gram vanillesuiker, 20 gram suiker, kaneel,

Deze keer is het deeg gemaakt met een pak Koopmans Appeltaartmix. Klop 1 ei. Doe 150 gram boter, het meel en 2/3 deel van het geklutste ei. Mix dit met deeghaken tot een goed deeg. Schil 1 kilo appels, bijvoorkeur goudreinetten, en snij dit in blokjes. Voeg rozijnen, 30 gram vanillesuiker, 20 gram suiker en kaneel toe. Meng dit goed. Bekleed een springvorm met heet deeg. Schep het appelmengsel erin. Maak van het overgebleven deeg een raster over de appels. Bestrijk dit met de rest van het geklutste ei. Zet de springvorm ruim een uur in de voorverwarmde oven op 165 graden. Laat de appeltaart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!

0
(53 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top