Nasi Keboeli

Nasi Keboeli

Ingrediënten: rijst, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1/2 theelepel trassi, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 1/2 theelepel trassi tot de uien zacht zijn. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat naar smaak toe, bak kort mee. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe, bak kort mee. Voeg de koude rijst toe en roer goed door. Warm goed door. Lekker met kip saté. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>