Bladerdeegbakjes met Champignonragout

Bladerdeegbakjes met Champignonragout
Ingrediënten: 8 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 250 gram champignons, boter, bloem, 500 ml melk, peper, zout, 1 theelepel mosterd,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi 8 plakjes bladerdeeg. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snij de andere vier in reepjes en maak hier een randje mee op de andere plakjes bladerdeeg. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven.

Smelt boter in een pannetje. Bak 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een extra beetje boter toe. Wanneer de boter is gesmolten voeg je 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan geleidelijk ongeveer 500 ml melk (of zoveel tot je de gewenste dikte hebt). Breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel mosterd. Vul de bladerdeegbakjes met de champignonragout. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bladerdeegbakjes met Champignonragout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat