Bladerdeegbakjes met Champignonragout

Bladerdeegbakjes met Champignonragout

Ingrediënten: 8 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 250 gram champignons, boter, bloem, 500 ml melk, peper, zout, 1 theelepel mosterd,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi 8 plakjes bladerdeeg. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snij de andere vier in reepjes en maak hier een randje mee op de andere plakjes bladerdeeg. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de oven.

Smelt boter in een pannetje. Bak 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg een extra beetje boter toe. Wanneer de boter is gesmolten voeg je 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg dan geleidelijk ongeveer 500 ml melk (of zoveel tot je de gewenste dikte hebt). Breng op smaak met peper, zout en 1 theelepel mosterd. Vul de bladerdeegbakjes met de champignonragout. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bladerdeegbakjes met Champignonragout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel